Till innehåll på sidan

Mistra SAMS-forskare bland Mobilitetssveriges främsta agendasättare

Gjorde ett positivt avtryck i Mobilitetssverige 2023.

Publicerad 2023-11-23

Mistra SAMS-forskarna Anna Kramers och Karolina Isaksson finns med på listan över Mobilitetssveriges främsta agendasättare!

När Di Mobilitet listar 55 personer som haft en positiv inverkan på Mobilitetssverige år 2023, finns både Mistra SAMS programchef docent Anna Kramers och biträdande programchef professor Karolina Isaksson med på listan. - För att ha bidragit till att möjliggöra uppfyllandet av de globala målen för hållbar utveckling, göra hållbar mobilitet tillgänglig och stärka det svenska näringslivet.

Så här presenteras Mistra SAMS programchefer

Karolina Isaksson, professor och senior forskare på VTI

Forskare med fokus på makt, politik, planering och behovet av en grundläggande hållbarhetsomställning. Som professor på Statens väg- och transportforskningsinstitut, VTI, har Karolina Isaksson under lång tid bidragit till utvecklingen och kunskapsunderlag om vad en hållbar mobilitet innebär för transportsektorns klimatomställning.

Anna Kramers, forskare på KTH och programdirektör för det tvärvetenskapliga forskningsprogrammet Mistra SAMS

Hängiven forskare som tar sitt avstamp i hållbarhet och lyfter samverkan som en väg framåt. Räds inte att utmana invanda beteenden när hon letar efter framtidens mobila lösningar i samklang med klimatet. Driver idén om mobilitet som tjänst för att skapa moderna städer där människan och inte fordonen är i fokus.

Hela listan över "55 agendasättare i Mobilitetssverige"